Charlottenberg

Charlottenberg

Livet i Charlottenberg

Med mycket kärlek och en smula ironi skriver jag här om Newfoundlandshundarna, Gotlandsfåren, Mangalitsagrisarna, katterna, hönsen, fiskarna, marsvinen och om alla oss andra som bor i Charlottenberg.

Fredag 30 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund fre, mars 30, 2018 11:08:50

GLAD PÅSK!

Nu är jag ingen klimatförnekare, men jag kan nog med fog påstå att påskarna i stort sett varit lite varmare förr...!!!
  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post1043

Måndag 26 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund mån, mars 26, 2018 07:50:48

NEEEEEJ!!!
  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post1042

Söndag 25 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund sön, mars 25, 2018 13:13:01

JAAAAAAAA!!!!!

Det finns hopp om ett liv bortom djupsnö, feber, skrällhosta, kräksjuka, mörker, kyla och långkalsonger!  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post1041

Fredag 9 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund fre, mars 09, 2018 11:44:28

Bästa platserna inför helgens Melodifestival är redan upptagna!

Vi har lite olika favoriter här hemma men är rörande överens om vilka som ska hamna i bottenskiktet! Så vi får hoppas att den festliga rösten tappar andan så att alla känslorna dansar ut sig själva! Sen får det gå lite hursom helst men visst vore det ganska så klämkäckt om Rolandz gick och vann!

https://www.youtube.com/watch?v=MQelPk07wsM

Eller är det som föregående år att parodierna är de bästa?

https://www.svtplay.se/video/17119886/norbergs-tv-tabla/norbergs-tv-tabla-sasong-1-mellospecial-1?start=auto

https://www.svtplay.se/video/17236582/norbergs-tv-tabla/norbergs-tv-tabla-sasong-1-mellospecial-2-parodi-pa-finalbidragen

  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post1040

Måndag 5 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund mån, mars 05, 2018 13:01:29

En blick säger mer än tusen ord...

Så för att inte riskera att säga för mycket ska jag nog bara låta den passande bilden tala för sig själv, konstatera att det inte är 1a april utan en helt vanlig måndag i Sverige???!!! och helt enkelt bara länka in en av dagens nyheter som jag för allas skull verkligen hoppas är fake!

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/tingsratten-misshandlad-kvinna-borde-inte-ha-vant-sig-till-polisen/  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post1039

Torsdag 1 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund tor, mars 01, 2018 10:50:12

Vi kämpar tappert och oförtrutet vidare i vår kamp mot kylan och vintern därute och gläds åt att grönskan börjar spira här inne!

Det är ju trots allt Fössta Tossdan i Mass så även om våren dröjer lite grann så får vi väl trösta oss med Massipantååta!

https://www.youtube.com/watch?v=16RBeX1w93o  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post1038

Måndag 20 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund mån, mars 20, 2017 11:46:31

Tappa inte sugen!

Trots Vårdagjämningens snöslask så är våren nog snart här på riktigt! Den gav mig en liten försmak igår om vad som väntar ute i markerna framöver!
  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post978

Söndag 12 mars

MarsSkapad av Åsa Enlund sön, mars 12, 2017 19:13:25

Ja, visst blev det ett Statement även i årets Melodifestival, kan man väl få lov att tycka. Det blev ett glatt och trevligt nummer som var behagligt både för örat och ögat. Lite så som man genom tiderna tänkt att hela Sveriges fest ska vara fram tills för några år sedan. Numera är det inte en sång som framförs utan en "performance"! Ja, och om det tyckte väl svenska folket sisådär till kulturelitens stora besvikelse. Men det är sannerligen inte lätt att veta vad man ska tycka för att tycka rätt! Det vore ju liksom enklare att ta bort själva röstningsförfarandet och utse den vinnaren som då är mest rätt i tiden rent politiskt istället eftersom fokus nu tycks ha vänts bort från själva texten och musiken. Ja, inte begrep jag vad Loreen sjöng i sitt Statement och jag är ändå hyfsat bra på engelska. Men människan mumlar så till den milda grad att jag antar att själva Statementet låg i hennes performance...!!?? Ja, kanske inte så konstigt att rösterna uteblev, i alla fall i något som antas vara en Melodifestival! Hursomhaver så har väl ändå fokuset i årets upplaga av Melodifestivalen mer handlat om att förklara saker och ting för barnen än att som sig egentligen bör, få njuta av god musik. Att slå någon i huvudet bakifrån med en väska är inte ok! Det vet alla barn! Oavsett om man slår oliktänkande eller likasinnade. Man slåss inte överhuvudtaget - punkt slut! Och det där ordet kn..la, som på engelska heter f..k - det använder man inte heller! Det borde väl även vuxna människor begripa! Men det där med att vara goda förebilder och tänka på att barn gör inte som vi säger att de ska göra utan de gör som vi gör har nog fallit bort i den nya generationens socialamediekändisar. Och vad i hela fridens namn sa den kvinnliga delen av programledartrion att hon skulle göra i folks ansikte???!!! Eller ja, det var kanske bara vi som inte förstod hennes förträfflighet som skulle drabbas! Men jag undrar om det ändå inte måste vara ok att drämma skolväskan i huvudet på någon i skolan, kleta använt toapapper i ansiktet på vederbörande och skrika f..k you om man menar på att man faktiskt gör ett performance??!! Skolan borde ju faktiskt uppmuntra till konstnärliga kreativiteter inför framtidens Melodifestivaler! Eller så var det nog bättre förr!

https://www.youtube.com/watch?v=5tFoOopqyyc

  • Kommentarer(0)//charlottenberg.lotsoffuns.se/#post977
Nästa »